Készségfejlesztés

Megközelítésünk

Tudta-e, hogy a felmondások 80%-ának oka a vezető kapcsolati készségeinek hiányossága?

A vezetés ugyanis nem pusztán annyit jelent, hogy feladatokat bízunk rá a munkatársakra. Minden kiváló vezető – akár embereket, projektet, egy megbeszélést, egy prezentációt vagy egy tárgyalást vezet – képes BEFOLYÁSOLNI a körülötte lévőket. Hogyan? Egyszerű – úgy, hogy képes KAPCSOLÓDNI hozzájuk. Ahhoz, hogy kapcsolódni tudjunk másokhoz, jól kell tudni KOMMUNIKÁLNI. Ez pedig egy olyan művészet, amely gyakorlást igényel.

Tréningjeinken azon alapkészségek fejlesztésére fókuszálunk, amelyek által hatékony vezetővé válhat bárki – akár vezetői pozícióban van, akár nem.

Tréning programjaink a következő alapelvekre épülnek:

Integratív megközelítés

Módszerünkben nem egyetlen iskolát követünk, hanem az általunk megismert és használhatónak tartott megközelítéseket integráljuk: saját módszer-együttest és eljárásokat fejlesztünk ki, önmagunknak kellő szabadságot és nyitottságot biztosítunk, hogy az ügyfeleinkkel való munkáinkban is helyzetfüggően működjünk.

Integratív megközelítésünk legfontosabb elemei: Tranzakció analízis, Gordon-módszer, Erőszakmentes Kommunikáció, PCM®, MBTI, NLP és más kreatív alkotótechnikák.

Alkalmazott tudás

Módszertani megközelítésünk másik sarokköve az alkalmazott tudás. Hisszük, hogy egy tréning akkor hatékony, ha a résztvevők azonnal kapcsolni tudják a tanultakat a napi gyakorlatukhoz. Trénereink valós belső vállalati tapasztalattal rendelkeznek, ezáltal a tréningeket olyan gyakorlatokkal, példákkal, visszajelzéssel és „tanácsadással” tudjuk gazdagítani, ami az elméletet igazán relevánssá, gyakorlativá teszi.

Fenntartható viselkedésváltozás

A tréning szerepe ebben elsősorban a résztvevők tudatosságának növelése (Hol tartok most? Hová szeretnék eljutni?), az iránymutatás és az változás melletti elköteleződés motiválása, első sarokköveinek letétele. A fenntartható viselkedésváltozás elérése érdekében nagy hangsúlyt fektetünk a személyes változást elősegítő coaching módszerekre a tréningek során is.

Személyre szabott megközelítés

Az előkészítés során a partnereinkkel együttműködve azonosítjuk be a fejlesztendő területeket és személyre szabott tréningeket fejlesztünk. Elméleti és gyakorlati tréningmoduljaink, workshop és coaching-elemek felhasználásával alakítjuk ki programjavaslatunkat.

Így figyelmet fordítunk arra, hogy képzéseink tartalmát folyamatosan megújítsuk, új megközelítéseket, új modelleket alkalmazzunk. Ügyfeleinknél végzett fejlesztő munkánk hitelességéhez, hatékonyságához elengedhetetlen saját ismereteink, készségeink folyamatos fejlesztése.

Szolgáltatásaink

  • Asszertív kommunikáció
  • Konfliktuskezelés
  • Prezentációs technikák
  • Tárgyalástechnika
  • Értekezletek vezetése
  • Workshop facilitátor tréning
  • Időgazdálkodás és prioritásmenedzsment
  • Projektmenedzsment
  • Érzelmi intelligencia
  • Stressz kezelés
css.php